Op weg naar Industrie 4.0

Uw partner voor industry 4.0

Het doel van Industry 4.0 - ook wel Smart Industry of Factory Automation - is slimmer en efficiënter produceren. Doorgedreven digitale evolutie en connectiviteit leiden tot nieuwe manieren van produceren, nieuwe producten en nieuwe businessmodellen. In deze wereld bewegen OT en IT zich steeds verder naar elkaar toe. 

 

Uw partner voor industry 4.0

Door onze kennis en ervaring van industriële automatisering zijn we als geen ander in staat de vertaalslag te maken van de vaak complexe wereld van de industrie naar de IT, en andersom. Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor het verkrijgen, verwerken, visualiseren of analyseren van uw data? Wij begeleiden u heel specifiek op één gebied of juist van A tot Z. 

 

MindSphere 

Sonepar Service & Solutions is MindSphere partner.

MindSphere is een Siemens' cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem dat producten, systemen, machines en fabrieken met elkaar verbindt.

 

Wij helpen u concreet verder op het gebied van:
 

  • Smart Industry & Factory Automation
  • Verzamelen van data
  • Iot technologie
  • Ontwikkelen van MindSphere apps

Vierde industriële revolutie

De verwachting is dat geconnecteerde machines en voorwerpen zullen uitgroeien tot een zogenaamde ‘vierde industriële revolutie’.

Er bestaan nu al meer geconnecteerde voorwerpen dan dat er mensen op aarde leven.

Tegen 2025 zouden er maar liefst 75 miljard IoT-toestellen of voorwerpen zijn. De mogelijkheid om informatie te verzamelen, te analyseren en erop te reageren heeft gigantische gevolgen, zowel voor ons persoonlijke leven als voor de bedrijfswereld en productie-omgevingen.

Velen zijn het erover eens dat we dankzij IoT veel efficiënter zullen kunnen werken. Niet alleen kunnen we tijd en geld besparen, ook de dienstverlening en productiemethodes van bedrijven en openbare instanties kunnen worden herzien en verbeterd.

Cebeo Solutions for Industry is uw Expertise Centrum

We helpen de bedrijven met de ontwikkeling van technologische oplossingen, vanaf het moment dat een idee vorm krijgt tot wanneer het zich ontwikkelt tot een volledig functioneel product of productieproces. 

We bieden ook ondersteuning bij het verbeteren van hun bestaande producten en productieprocessen.

We ondersteunen maakbedrijven met het versterken van hun concurrentiepositie door gebruik te maken van nieuwe technologieën.