Process automation

Elke dag richten wij ons op het slimmer, efficiënter, veiliger en duurzamer maken van de productie van onze klanten. 

Voor elke productieomgeving ontwikkelen we gepaste automatiseringsoplossingen.

Cebeo Solutions for Industry ondersteunt intelligente automatiseringsoplossingen om uw industriële productieomgeving zo efficiënt mogelijk te laten functioneren. 

Zo slagen we erin om uw productieomgeving zo optimaal mogelijk te laten functioneren: dat zorgt voor meer overzicht, efficiëntie en veiligheid. U bespaart hiermee kosten en tijd uit en verhoogt het comfort van uw werknemers.

Ons vak is het automatiseren van productieprocessen.

Door onze onafhankelijkheid selecteren we voor u de beste systemen, waarmee we de beste oplossing voor u bouwen.

Daarbij stelt onze onafhankelijkheid ons in staat onze oplossingen te bouwen met relevante DSC-, PLC- en/of SCADA-systemen.

De systemen zijn ons gereedschap en samen met u bepalen we het beste gereedschap.

Totaaloplossing in samenwerking met partners

Wij kunnen naast het ontwikkelen van de besturingssoftware, ook in samenwerking met partners, de inbedrijfstelling van de besturingsinstallatie als totaaloplossing aanbieden.

Het ISA 95 model als basis

We werken volgens het ISA-95 model, dat nauwkeurig in kaart brengt welke informatie moet worden uitgewisseld tussen systemen gericht op productie, onderhoud en kwaliteit.

De ISA splitst de automatisering van een fabriek op in vijf op elkaar aansluitende niveaus, van sensor tot ERP:

  • Level 0 = sensoren / detectie (druksensoren, niveaumeting, weegcellen, …)
  • Level 1 = plc (TIA portal, migratie, …)
  • Level 2 = SCADA, HMI
  • Level 3 = MES systeem (datacollectie)
  • Level 4 = ERP niveau

Op niveau 0, 1 en 2 bevindt zich de procesbesturing.

Daarboven, op niveau 3, bevindt zich de werkvloerbesturing. Dit is het domein van het manufacturing execution systeem (MES), waarin alle informatie over het product wordt beheerd: wat is het, hoe maak je het, en tenslotte: hoe is het gemaakt.

Op het vierde en hoogste niveau, de business-besturing,  bevindt zich tenslotte de software voor de Enterprise Resource Planning  (ERP). Hier ligt het accent op de planning: Wanneer wil de klant zijn product hebben en wanneer zijn dus grondstoffen van de toeleveranciers nodig.

Cebeo Solutions for Industry is uw Expertise Centrum

We helpen de bedrijven met de ontwikkeling van technologische oplossingen, vanaf het moment dat een idee vorm krijgt tot wanneer het zich ontwikkelt tot een volledig functioneel product of productieproces. 

We bieden ook ondersteuning bij het verbeteren van hun bestaande producten en productieprocessen.

We ondersteunen maakbedrijven met het versterken van hun concurrentiepositie door gebruik te maken van nieuwe technologieën.